Kommande
CENTRUM - Trädgårdsgatan 16B - Uppsala

Unik vindsvåning med utsikt mot slottet och hiss med direkt entré i bostaden!

Bostadsrättslägenhet 5 rok 145 kvm 6 423 kr/mån
Intresseanmälan
Trädgårdsgatan 16B
Intresseanmälan

Unik vindsvåning med utsikt mot slottet och hiss med direkt entré i bostaden!

I klassiska kvarter vid hörnet av Slottsgränd och Trädgårdsgatan finner du denna unika möjlighet i Grillska Gården. Uppsalas enda bevarade stadsgård stod klar 1776 som en ståndsmässig bostad åt familjen med samma namn. Gården är nu en av Uppsalas mest ansedda bostadsrättsföreningar med utblickar mot slottet och endast några minuters promenad till Fyrisån och 10 minters promenad till Resecentrum för pendling till Stockholm.

Här erbjuds en sällsynt möjlighet att förvärva en av Uppsalas finaste våningar - här finns möjligheten att sätta din prägel på en helt ny bostad belägen på den större delen av huvudbyggnadens vind. En mindre del av vinden är redan inredd som bostad. Med direktaccess från trapphusets hiss kliver du rakt in i hallen där ljuset flödar in från ett nytt takfönster. Vidare möts du av 145 kvm BOA (golvyta ca 180 kvm), fördelade på stora luftiga ytor med full takhöjd till nock (3,40 meter) och där nio nya takkupor kommer ge våningen vackra utblickar mot Slottet och den grönskande innergården. Dessutom ger de nya kuporna, tillsammans med ett nyrenoverat yttertak, huset ett fint exteriört tillskott. Takkuporna och dess fönster med karmar av kärnfuru kommer att harmoniera med befintliga i samma röda kulör och placeras i en lugn rytm med ett klassicistiskt inslag som lyfter byggnaden.

Lägenheten kommer med stora sällskapsytor i vardagsrum och kök med öppen planlösning där fem takkupor och två takfönster ger rymd och ljus. Här kommer ni kunna njuta med familj och vänner vid härliga middagar. Önskas fler rum finns möjlighet att dela av vardagsrummet med ytterligare två rum som då får varsin takkupa och varsina takfönster. Badrummet kommer bli något alldeles extra, här kan du blicka ut mot Slottet. Lägenhetens två sovrum är privat placerade och erbjuder förvaring i walk-in-closet eller klädkammare.

Grillska Gården är som tidigare nämndes den enda bevarade Stadsgården i Uppsala. Här huserade brukspatronerna med sitt följe för att ståndsmässigt kunna stanna till på sin resa från Stockholm till vallonbruken i Norra Uppland. Av namnet hörs att gården lät uppföras av familjen Grill efter branden i Uppsala år 1766. Förutom övernattning till familjen fanns även stall, vagnslider och brygghus. Gården består av 22 lägenheter och 3 lokaler, samtliga med bostadsrätt. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi, endast 1 466 kr/kvm i belåning i årsredovisningen för 2020. Här finns en mycket fin och privat innergård med plats för en mysig fika eller middag med familjen i syrenbersån.

På Trädgårdsgatan bor du mitt i Uppsala i ett grönskande kvarter med äldre bevarad bebyggelse, strax nedanför slottsbacken. Ypperligt läge med ett stenkast till Fyrisån och en kort promenad till allt vad Uppsala City har ett erbjuda med shopping, nöjen och kultur.

Våningen är under byggnation och utförs enligt gällande krav för nyproduktion vad gäller tillgänglighet och ljudisolering. Våningen kommer att byggas färdigt med takkupor, gipsat underlag för golv och väggar samt innerväggar enligt bygglov. Det gör att du som köpare kommer få möjlighet att ta vid och sätta din prägel med val av material såsom golv, ytskikt i lägenhetens alla rum samt badrum och bygga ditt drömkök efter eget tycke och smak.

Lägenheten är en kommande försäljning och intresseanmälningar tas emot redan nu.

Välkommen att kontakta mäklare Ulrika Lööf för mer information.

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1760 (1760/1985)
Rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
145 m² ( Ca 180 kvm total golvyta inkl ytor vid snedtak. )
Månadsavgift
6 423 Kr
(Värme, Vatten och tillgång till tvättstuga. Utöver månadsavgiften debiterar föreningen 200 kr/mån för gemensamt upphandlat bredbandspaket via Telia.)
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja

Övrig Information

Uteplats

Privat och grönskande innergård med möbler för fika och middag i en härlig syrenberså.

Bilplats

15 p-platser finns med tillhörande laddstationer för elbil. 700 kr/mån. Separat kö.

Byggnad/Storlek

145 kvm , 5 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt bygghandlingar . Byggnadsår: 1760 (1760/1985)

TV- och internetanslutning

TV: Telia

Övriga utrymmen

Förråd om ca 3 kvm beläget på vinden i grannbyggnad.

Lägenhetsnummer

AL1

Ekonomi

Månadsavgift: 6 423 kr. Värme, Vatten och tillgång till tvättstuga. Utöver månadsavgiften debiterar föreningen 200 kr/mån för gemensamt upphandlat bredbandspaket via Telia. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 000 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 5,771%.

Föreningen

Namn: Brf Grillska gården
Om föreningen: Det finns 22 st bostadsrättslägenheter i föreningen samt tre st lokaler upplåtna med bostadsrätt.
Ekonomi: Föreningens ekonomi sköts av Upplands BRF Service AB. Årsavgiften höjs med 2 % 1 juli varje år (Kontrollerat 2021-09-06)
Renoveringar:
1984 - Totalrenovering
2009 - Radonmätning på markplan har utförts, föreningen har delvis bekostat en vattenskada i byggnad A.
2013 - Renovering av trapphus, Installation av fiber, ett takfönster byttes, delar av vindsgolv i hus D renoverades med ny isolering.
2018 - Bredband upphandlades gemensamt i föreningen för alla medlemmar, underhållsplan är framtagen, ny tvättmaskin, värmeväxlare byttes, ny belysning installerades i förrådslängan bakom hus C.
2019 - Taket på förrådslängan bakom hus C renoverades, nytt torkskåp, samtliga avloppsstammar spolades och filmades. Renovering av toalett samt utanför tvättstugan, byte av matta samt ommålning. Entrédörrar har målats.
2019 - Laddstationer för elfordon har installerats på samtliga 16 p-platser.
Överlåtelseavgift: 1000 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Övrigt: Juridiska personer godkänns inte som ny medlem i föreningen.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

CENTRUM - Trädgårdsgatan 16B - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus