RM+
SALABACKE - Lästmakargatan 8A - Uppsala

Fint läge i attraktiva Brf Östertull!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 61 kvm 3 643 kr/mån 1 975 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Lästmakargatan 8A 1 975 000 kr
Intresseanmälan

Fint läge i attraktiva Brf Östertull!

Stamrenoverad 50-talslägenhet med många välbevarade originaldetaljer och bra läge mot föreningens grönskande innergård. Lägenheten ligger 1,5 trappa upp i huset och här möts du av en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Mysigt kök med den ursprungliga inredningen. Sovrum med två fasta garderober. Ljust och stort vardagsrum med burspråk och utgång till balkong belägen mot gården där du kan njuta av kvällssolen. Stamrenoverat, helkaklat badrum.

SNART TILL SALU! Välkommen att anmäla intresse redan nu.

Från Lästmakargatan 8A har du närhet till både City och till Gränbystadens Galleria med endast några minuters promenad. Bra bussförbindelser och nära E4:an. På bara några minuter nås Källparken. Behöver du handla mat finns ICA på Hjalmar Brantingstorg på bekvämt avstånd.

Brf Östertull är en mycket populär förening och en av Uppsalas största med 327 lägenheter fördelat på allt från 1:or till ett fåtal 5:or. Den är mycket välskött och man har löpande utfört underhåll på fastigheten, se utförlig förteckning av underhåll i föreningens årsredovisningar. Stamrenovering utfördes 2003-2004. Fönster- och balkongbyte är nyligen gjort och i dagsläget håller föreningen på med övergång till mekanisk ventilation.

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1951-52
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
61 m²
Månadsavgift
3 643 Kr
(Värme, kall- och varmvatten samt Kabel-TV grundutbud och bredband ingår i månadsavgiften. Utöver avgiften tillkommer grund-/nätavgift för el på 70 kr/mån samt individuell mätning av elförbrukning debiteras av föreningen.)
Pris
1 975 000 Kr (eller bud)
Våningsplan
2 av 3

Planlösning

HALL med ljusa väggar och rutmönstrad plastmatta (-19). Fyra garderober med överskåp. Hatthylla som ger bra plats för avhängning av ytterkläder. Finns även en KLÄDKAMMARE.

KÖK med matplats intill fönster med utsikt mot gården. Ljus rutmönstrade plastmatta (-19) och målade väggar. Ursprunglig skåpinredning med luckor som är mycket bevarad med bakbord, kallskafferi och kryddhylla. Utrustat med spis med ugn, fläkt, kyl/frys.

Stort och rymligt VARDAGSRUM med fönster i burspråk ut mot gården, vilket ger rummet en speciell karaktär. Utgång till BALKONG med kvällssol. Parkettgolv och ljus tapet.

SOVRUM med plastmatta och blåmålade väggar. Fönster mot gården. Två inbyggda garderober.

Stamrenoverat BADRUM (-03/04) inrett med klinkergolv och vitkaklade väggar. Vägghängd wc (-19), handfat med kommod (-22), spegelskåp med belysning och dusch. Förberett för tvättmaskin.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Härlig balkong belägen mot innergården med kvällssol.

Föreningen har flera platser med utemöbler och grill på gården.

Bilplats

46 garageplatser. Till garage är det separat kö.
168 parkeringsplatser varav 164 med elplint.

Kö till parkeringsplats med elplint är kort (några månader) eller ingen kötid alls. Till garageplats är det ett antal års kö.

Renovering

Invändiga renoveringar:
Bytt golv i hall och kök 2019.
Bytt wc-stol 2019.

Byggnad/Storlek

61 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Byggnadsår: 1951-52

TV- och internetanslutning

TV: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Internetanslutning: Bredband via Uppsala Stadsnät, hastighet 100MBit. Ingår i månadsavgiften.

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör två källarförråd varav den ena är matkällare

Lägenhetsnummer

243

Ekonomi

Pris: 1 975 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 3 643 kr. Värme, kall- och varmvatten samt Kabel-TV grundutbud och bredband ingår i månadsavgiften. Utöver avgiften tillkommer grund-/nätavgift för el på 70 kr/mån samt individuell mätning av elförbrukning debiteras av föreningen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,27216%.

Driftkostnad summa: 391 kr/mån
El: 196 kr/mån
Försäkring: 195 kr/mån
Kommentar: Individuellmätning av elförbrukning debiteras av föreningen, 70 kr av de 196 kr för el avser grund-/nätavgiften till föreningen. Säljaren betalar även för p-plats med el på 150 kr/mån.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2010-02-22. Förbrukning: 138 kWh/kvm år.

Föreningen

Namn: Brf Östertull
Om föreningen: Brf Östertull består av sexton hus uppförda 1951-1952. Föreningens gårdar, med över sextio år på nacken, är gröna, uppväxta och lummiga. I föreningen finns 327 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 39 lokaler och ett gym för boende. Finns på adresserna: Salabacksgatan 3-11, Lästmakargatan 1-14 och Årstagatan 12.

För att bostadsrättsföreningen ska kunna bevilja dig/er medlemskap krävs enligt deras stadgar att du/ni är medlemmar i HSB Uppsala. För att bli medlem måste du dels betala en andel på 500 kr och dels en medlemsavgift på 300 kr (150 kr om halva året redan har gått).
Ekonomi: Föreningen eftersträvar att årsavgifterna följer utvecklingen av KPI.
Renoveringar:
1980-90 Tak, fasad
1997 Fönster
1998 Tvättstuga
2000-01 Värmekulvertar.
2003-04 Lekplatser och gårdsmiljö
2004 El, vatten- och avloppsstammar
2006 Källartrappor. OVK
2008-10 Kallgarage.
2010 Byte av källardörrar som inte uppfyller dagens brandskyddsnormer, energideklaration
2011 Fasad och balkongrenovering
2012 Renovering av yttremiljön påbörjat och fortsätter
2013 Renovering av källartrappor Lästmakargatan
2014 Alla termostater bytta, ny värme- och undercentralsutrustning, påbörjat uppdatering av bredbandsnätet, byte av tvättutrustning enl plan
2015 Asfalterat, bytt några cykelställ, arbete utemiljön. Byte tvättutrustning. Uppdatering av det egna bredbandsnätet. Normalt underhåll.
2016 Målning källare, byggt ett nytt litet gym i källaren Salabacksgatan 9.
2017 Byte av entréportar, beslagning av tak, byte av tvättstugedörrar mm, grundmur, fasta cykelställ, planteringsarbeten, klinkers källargolv, radonåtgärder.
2018 Arbeten med utemiljön, en gästlägenhet har iordningställts, Utbyte luftvärmare, Radonarbeten, rökgasfläktar, takfläktar
2019 Byte av fönster och balkongdörrar. Fönsterbytet slutförs cirka halvårsskiftet 2020.
2020 Byte av balkongdörrar och fönster.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Föreningen har kollektivt elavtal, vilket innebär att el debiteras via månadsavierna. Medlemmens kostnadsnivå för el är självkostnadspris jämte vad föreningen betalar mot leverantören. All elkraft är förnybar miljöel från Tranås Energi.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SALABACKE - Lästmakargatan 8A - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus