Till salu
KVARNGÄRDET - Kvarntorget 7 - Uppsala

Attraktiv 2:a med 3 meter i takhöjd, 11 kvm stor balkong och bra läge nära city!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 61 kvm 3 219 kr/mån 2 495 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Kvarntorget 7 2 495 000 kr
Intresseanmälan

Attraktiv 2:a med 3 meter i takhöjd, 11 kvm stor balkong och bra läge nära city!

På en central adress endast med några minuters cykelavstånd till city och Resecentrum finner du denna attraktiva 2:a med balkong om 11 kvm som andas ljus och rymd tack vare sin öppna planlösning och takhöjd på hela 3 meter. Det innebär extra stora fönster och dubbla överskåp i köket som ger gott om förvaring, men framförallt, en fantastiskt rymd!

Här bor du på andra våningen och planlösningen fördelar sig på kök och vardagsrum i öppen planlösning. Rymligt sovrum med hel garderobsvägg. Balkong som löper utmed hela lägenhetens bredd som blir din egen oas i staden. Badrum med tvättmaskin och torktumlare samt en rymlig klädkammare som med fördel kan användas som kontor.

Brf Kvarntornen stod färdiga 2015 och består av 55 lägenheter samt 4 lokaler som hyrs ut av föreningen. I garaget finns 41 p-platser varav 16 st har elbilsladdningsmöjlighet. Vidare på fjärde våningen har föreningen en takträdgård på ca 450 kvm som förbinder de bägge tornen. Trädgården har hämtat sin inspiration från Japan och här finns utrymme för solning, sittplatser och grillmöjligheter med bokningsbar elgrill på takterrassen. Föreningens fyra lokaler hyrs idag ut till gym, närbutik, frisör och kontor. Kring föreningens byggnader finns även restaurang samt på bekvämt gångavstånd finns flera mataffärer.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2015
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
61 m²
Månadsavgift
3 219 Kr
(I månadsavgiften ingår värme och tvättstuga. Obligatorisk avgift tillkommer för: Gruppavtal Triple-Play för bredband, IP-telefoni och digital-TV, fast avgift 165 kr/mån. EL, fast avgift 94 kr/mån. Vatten, fast avgift för 127 kr/mån samt porto, fast avgift 10 kr/mån.)
Pris
2 495 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 055 701 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2021.)
Våningsplan
2 av 3
(Våningsplan 2 av 3 (1 trappa).)
Hiss
Ja

Planlösning

Rumsbeskrivning:
HALL med gott om plats för ytterkläder. KÖK och VARDAGSRUM i öppen planlösning där vardagsrummet har utgång till en 11 kvm stor balkong med kvällssol. Lägenhetens höga takhöjd om 3 meter utnyttjas maximalt i köket med dubbla överskåp. Inredningen är stilren med vita luckor, svart kakel ovan bänkskivor i grå laminat. Maskinellt utrustat med hällspis, spisfläkt, inbyggd ugn och micro, kyl och frys samt diskmaskin. SOVRUM som är rymligt och har en hel garderobsvägg med spegeldörrar vilket ger mycket bra förvaring. Utgång till balkong. Lägenheten har dessutom en KLÄDKAMMARE för förvaring. BADRUM som är helkaklat med vitt kakel och grått klinker på golv med golvvärme. Utrustat med badkar, toalett, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning samt handdukstork. Här finns också tvättmaskin och torktumlare.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Efter hela lägenhetens bredd löper en 11 kvm lång balkong som blir din egen oas. Här rymms både loungegrupp och matbord eller för dig som gillar att odla ryms gott om växter.

Bilplats

Föreningen har ett garage med 41 bilplatser - hyresrätt. 16 av dessa 41 är utrustade med laddningsstation för elbilar. Alla platser är uthyrda för närvarande. Avgift 1100 kr/månad. För elplats tillkommer 300 kr/månad och elförbrukningen debiteras i efterhand. (7 st i kö)

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 61 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 2015

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Föreningen har tecknat ett gruppavtal, Triple-Play, med bredband, IP-telefoni och digital-TV via Tele2. Obligatorisk kostnad 165 kr/mån.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett uppvärmt källarförråd.

Lägenhetsnummer

7-1102

Ekonomi

Pris: 2 495 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 3 219 kr. I månadsavgiften ingår värme och tvättstuga. Obligatorisk avgift tillkommer för: Gruppavtal Triple-Play för bredband, IP-telefoni och digital-TV, fast avgift 165 kr/mån. EL, fast avgift 94 kr/mån. Vatten, fast avgift för 127 kr/mån samt porto, fast avgift 10 kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,4053%.

Driftkostnad summa: 850 kr/mån
El: 450 kr/mån
Vatten-avlopp: 250 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-04-03. Förbrukning: 80 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 90 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Kvarntornen
Om föreningen: Brf Kvarntornen finns i Uppsala på Kvarntorget och består av 55 lägenheter samt fyra lokaler som hyrs ut av föreningen. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Byggnadsår 2015. Adressen är Kvarntorget 7 eller Kvarntorget 11

Gårdsplats: Mellan de två höga husen finns en takpark med japanskt inspirerad vegetation samt ett australiensiskt stekbord, en gasolgrill och två pergolas varav en är inglasad. Gården når du via hissen till plan 3.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och mangel finns 1 trappa upp där även ett hobbyrum, 20 kvm och 3,0 m takhöjd, samt barnvagnsförråd finns. Det finns också cykelparkering.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Mediator. Tfn: 018-131450 Månadsavgiften har höjts vid årsskiftet 22/23 med 25% och utvärdering kommer ske om ytterligare höjning om 7% till år 2024 och 2025. Kontrollerat (2023-02-21).
Renoveringar:
Brf Kvarntornen har inga renoveringar planerade de närmaste 5 åren.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: När det gäller andrahandsuthyrning så godkänns bara enstaka fall av styrelsen.

Bostadsrättstillägg ingår inte i månadsavgiften och behöver tecknas av respektive medlem med det bolag där man har sin hemförsäkring.

Överlåtelse av nycklar skall ske hos Trygghetsprodukter S:t Olofsgatan 46 Uppsala.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

KVARNGÄRDET - Kvarntorget 7 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus