Nyproduktion
Åhusvången - Brf Talja

Åhusvången - Vem vill inte bo på glassgatan?

Åhus, Kristianstad Storlek: 65 - 127 kvm Pris: 2 475 000 - 3 950 000 kr
Intresseanmälan
Åhusvången - Brf Talja 2 475 000 - 3 950 000 kr
Intresseanmälan

Åhusvången - Vem vill inte bo på glassgatan?

Bykärnan. Stränderna och havet. Tallarna. Den moderna ortens unika plats mitt i naturen, färgad av en lång historia. Allt som gör Åhus så speciellt möts i inspirationen till Åhus nya stadsdel, Åhusvången. Här ger gatuhusen plats för både liv och intimitet. Takåsarna sträcker sig olika högt och fasader i tegel, puts och trä skapar en stilren variation. Här bor du personligt, i en vacker helhet. De vindlande gatorna, med sina gränder och torg, andas stämningar från historiska byar i Skåne och Danmark. De toppmoderna husen maximerar boendekvaliteten med gedigna material, rymliga planlösningar och rofyllda bakgårdar. Strax intill ligger inte bara en av Sveriges främsta golfbanor. Den gamla glassfabriken som ligger alldeles intill området har inspirerat till gatunamn som Strösselgatan, Nougatgatan och Vaniljgatan.

Nu bygger vi Åhusvången – en ny stadsdel i Åhus.

Åhusvången blir en trygg och mysig stadsdel med villor, radhus och lägenheter vid sidan av vidsträckta slätter. Här skapas ett område med unik karaktär och atmosfär – en drömplats att växa upp på, som är trygg, kul och där kompisarna är många. För barnen finns förskola intill och till skolor finns gång- och cykelvägar som gör färden dit säker. Här blir ett kvalitativt boende där den sociala samvaron är nära och den aktiva livsstilen är ett stenkast bort.

För dig som säljer villan är det här en perfekt plats för ett enklare boende och tid för en aktiv livsstil, ta med vännerna på en golfrunda på en av Sveriges främsta golfbanor som ligger i direkt anslutning till området. Eller varför inte ta med barnbarnen för en picknick på stranden som även den finns på behagligt avstånd.

På tal om avstånd så är Åhusvången den perfekta platsen att utgå ifrån både i vardagslivet eller om ni planerar en utflykt eller resa. Förskola finns i direkt anslutning till området och skola upp till åk 9 finns inom 10 min cykelavstånd. I direkt anslutning finns en av Sveriges bästa golfbanor och där finns även Padelbana. Till stranden vid Espet tar du dig med cykel på 10 minuter. Flygplats når du på 20 minuter med bil och likaså Kristianstad som erbjuder ett bredare utbud av shopping. Hela Österlen breder ut sig söder om Åhus och till Kivik som är känt för sina fantastiska äppelodlingar tar det 25 minuter med bil. En weekend i Köpenhamn är inte heller långt bort, bara 1,5 timmes bilkörning och du är i en europeisk huvudstad.

Väl hemma i Åhusvången för tankarna dig tillbaka till den klassiska arkitekturen som kännetecknar Skåne men i modern tappning som även knyter an till dagens sociala och aktiva livsstil – Vi trivs att bo här och umgås med vänner och familj i en trygg miljö.

Varmt välkommen att upptäcka mer om Åhusvången!

OM BOSTÄDERNA i ETAPP 2

Den andra etappen av Åhusvången - Brf Talja - är ritat av den prisbelönte arkitekten Joakim Kaminsky och är skapat unikt för Åhusvången. Här finns fyra lägenhetstyper att välja mellan - alla med sina kvalitéer för att ge ett trivsamt och socialt boende. Planlösningar för de olika typerna finns under "Dokument"

HUSTYP 1:

Ett gathus på två våningar. Fem rum och kök ca 127 kvadratmeter.

När du stiger in får du en rak vy igenom huset och ut till det mysiga trä däcket och trädgården. En underbar oas. Bottenplan har en trevlig planlösning med god förvaring och härligt ljusinsläpp. En trappa upp hittar du ett allrum och tre välplanerade sovrum, en ordentlig hall och ett av husets två kaklade badrum. Här bor du i hög standard med plats för hela familjen.

HUSTYP 2:

Ett gathus på ett plan. Fyra rum och kök ca 89 kvadratmeter.

Den öppna planlösningen mellan kök och matrumsdel bidrar till ett härligt ljusflöde samtidigt som det bjuder in till sociala stunder och trevliga middagar. Med det stora trä däcket som följer huset och den mysiga trädgården gör det lätt att trivas här! Här finns vidare tre sovrum och två helkaklade badrum, fint placerade i separata delar av bostaden.

HUSTYP 3:

Etagelägenhet med egen balkong i ett flerbostadshus. Fem rum och kök ca 120 kvadratmeter.

Här är bostaden för dig som vill komma upp från marken och njuta av vidsträckt utsikt. På entréplan finner du bostadens sociala ytor där det är lätt att umgås. En trappa upp har du fyra sovrum, från två av dessa kan du nå husets riktigt trivsamma balkong där du kan njuta av sommarens härliga stunder. En lägenhet med det lilla extra med plats för hela familjen.

HUSTYP 4:

Lägenhet på markplan med egen uteplats i ett flerbostadshus. Två rum och kök ca 65 kvadratmeter.

Det perfekta hemmet för dig som behöver mindre plats men inte vill kompromissa med komfort och hög standard. Du välkomnas in i en rymlig hall och vidare till den öppna umgängesytan med vardagsrum och kök i anslutningen till en mysig uteplats.

ATT BO I BOSTADSRÄTT
Oavsett om du säljer din villa eller satsar på ett första egna boende så är bostadsrättsformen ett boende som skapar ett gemensamt ansvar men samtidigt på dina egna villkor. Genom att betala en månadsavgift till föreningen ansvarar du tillsammans med dina grannar för allt det yttre och driftskostnader såsom vatten, sophämtning, fastighetsförsäkring och den del av byggnationen som ligger i bostadsrättsföreningens lån. Ni är då flera som kan förhandla om avtal och räntekostnader. Du ansvarar själv för insidan och kan sätta din egen personliga prägel och bekostar även din egen el som går till uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Som medlem i en bostadsrättsförening har du också en röst på årsstämman och kan påverka beslut i föreningen – eller varför inte ta en plats i styrelsen om du är intresserad av att ha mer inflytande.

Varmt välkommen att göra din intresseanmälan!

Visa mer
Sisela Rosman
Ansvarig mäklare
Sisela Rosman sisela.rosman@riksmaklaren.se
070-548 08 02
Ulrika Lööf
Mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93

Bostadsväljare

Loading...
Status Nr Adress Rum Boarea Pris Månadsavgift Planlösning
Till salu 125 Nougatgatan 12 5 127 kvm 3 890 000 kr 8 246 kr Planlösning
Till salu 123 Nougatgatan 16 5 127 kvm 3 950 000 kr 8 246 kr Planlösning
Till salu 116 Våffelgatan 2 5 120 kvm 3 195 000 kr 7 792 kr Planlösning
Till salu 115 Våffelgatan 4 2 65 kvm 2 475 000 kr 4 221 kr Planlösning
Såld 113 Våffelgatan 6 - - - - -
Till salu 111 Våffelgatan 8 2 65 kvm 2 475 000 kr 4 221 kr Planlösning
Till salu 112 Våffelgatan 10 5 120 kvm 3 195 000 kr 7 792 kr Planlösning
Till salu 114 Våffelgatan 12 5 120 kvm 3 195 000 kr 7 792 kr Planlösning
Såld 106 Romrussingatan 13 - - - - -
Till salu 107 Romrussingatan 15 5 127 kvm 3 790 000 kr 8 246 kr Planlösning
Till salu 108 Romrussingatan 17 5 127 kvm 3 790 000 kr 8 246 kr Planlösning
Till salu 109 Romrussingatan 19 4 89 kvm 3 450 000 kr 5 779 kr Planlösning
Till salu 110 Romrussingatan 21 5 127 kvm 3 890 000 kr 8 246 kr Planlösning

Visningar

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare om du är intresserad av visning.

Karta

Åhus - Kristianstad

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus